Ris a la Mande m. Kirsebærsauce

Sådan gør du

Risengrød

Kom alle ingredienserne i en gryde og bring dem til kogepunktet ved mellemhøj varme under omrøring. Sæt blusset på lav varme og lad det simre under jævnlig omrøring til risene er ”al dente”. Sæt risengrøden på køl, når den er færdig. Når risengrøden er kold vendes 100 g. ristede mandelflager i grøden.

Kirsebærsauce

Kog æblemost, eddike og sukker op, tilsæt kirsebær og lad det komme op i varme. Smages til med most, eddike og sukker. (Kan evt. tyknes med lidt Maizena).

“Cusine skum”

Pisk ½ tsk. xantana ud i 5 dl. NATURLI’ Soya Cuisine, og lad det trække i nogle minutter. Pisk det herefter tæt og luftigt (har man en sifon, kan den med fordel bruges).

Afslutning

Vend risengrød med mandler og ”cuisine skum” sammen lige inden servering og smag evt. til med vaniljesukker. Serveres med varm kirsebærsauce.

 

Opskriften er udviklet af kokken Søren fra den Michelin-anbefalede restaurant Frederiksgade 42.