Klimamærkninger på maden ja tak!

Vi har taget hul på FN’s 17 verdensmål med fokus på klima!

Derfor har vi fået eksperterne fra CarbonCloud til at beregne CO2 aftrykket på Smørbar, Minced, Havredrik og Mandeldrik. Tallene viser den præcise mængde CO2 hvert produkt har udledt; fra mark, hvor afgrøderne blev dyrket, til færdigt produkt – inklusiv transport og emballage. Resultatet er mellem 4 – 10 gange mindre end de animalske produkter vi har sammenlignet med!

Smoebar

Smørbar CO2 aftryk

  • Naturli’ Øko Smørbar 1,6 kg vs. animalsk smørbar 8,0 kg
  • Naturli’ Øko Smørbar udleder 4 – 5 gange mindre CO2 end animalsk smørbar
  • 100% plantebaseret

Minced CO2 aftryk

  • Naturli’ Minced 2,2 kg vs. hakket oksekød 21,0 kg
  • Naturli’ Minced udleder 10 gange mindre CO2 end hakket oksekød
  • 51% ønsker at spise mindre kød – Kilde: Coop’s analyse

Minced soybased

 

Havredrik 990ml

Havre- og Mandeldrik

  • Naturli’ Havredrik 0,28 kg vs. øko letmælk 1,15 kg
  • Naturli’ Havredrik udleder 4 gange mindre CO2 end øko letmælk
  • Naturli’ Mandeldrik 0,20 kg vs. øko letmælk 1,15 kg
  • Naturli’ Mandeldrik udleder 5 – 6 gange mindre CO2 end øko letmælk

Fremtiden

Vi har spurgt vores følgere, om de ønskede klimamærkninger på deres madvarer. Svaret var et rungende plant’me ja! Hele 2.643 svarede ja, mens kun 43 svarede nej tak.

Vi ser dette som et tydeligt tegn på, at danske forbrugere netop ønsker en klar faktabaseret klimamærkning på deres fødevarer. Et ønske vi bakker op om, ved at vi fremover vil mærke vores produkter med deres reelle klimabelastning i KG CO2E/KG.