Arancini – Friterede risotto kugler 

Arancini serveret med en frisk mayo med mynte og lime. De små friterede arancini er en fantastisk og lækker opskrift, som kan laves ud af mange forskellige rester. Men skulle der være risotto tilovers, så gem det endeligt til arancini, som oftest er små kugler af risotto, der er paneret og friteret. Risottokuglerne er vendt NATURLI’s cremede soya cuisine, som er fantastisk tykt og nemt at arbejde med, når man bagefter skal vende blandingen i rasp inden den hurtige fritering. Husk endelig også at servere de sprøde arancini med den friske NATURLI’ plantemayo med et strejf af mynte og lime. Denne opskrift er lavet af Michala Kramer, Micadeli – en madblog fyldt med vegetaropskrifter.

Tilberedningstid: 25 min.

Serverer: 7-8 arancini

Sådan gør du: 

Start med at lave den friske mayo ved at blande NATURLI’s plantemayo med paprika, lime, finthakket mynte, salt og peber. Smag til og stil på køl.

Gør en lille skål klar med NATURLI’ soya cuisine og en skål klar med rasp. Tril risottoen til små kugler (det er en fordel, hvis risottoen er kold), cirka på størrelse med golfbolde. Dyp dem i soya cuisines og bagefter i rasp.

Varm en lille kasserolle op med olie, så de lige dækker kuglerne. Olien skal være godt varm, hvorefter at de små arancini dyppes og friteres i cirka 25-30 sekunder hver, indtil de er flot gyldne.

Server de varme og sprøde arancini-kugler sammen med den kølige mayo.