Bánh mí med Teriyake ”treatballs”

Sådan gør du

Start med at sylte rødløg: Kog sukker, eddike og vand op i en gryde og hæld halvdelen over løgene. Gem den anden halvdel til du skal lave burger.

Lav derefter teriyake: Kog alle ingredienser undtagen maizena godt op i en gryde, og lad det simre i 10 minutter. Smag massen til med soya, ingefær, hvidløg, eddike og salt. Afslut med at tykne den med maizena opløst i vand.

Lav “Treatballs”: Bland alle ingredienser sammen til en jævn masse og form massen til kugler i passende størrelse. Rul dem i neutral olie og bag dem i 10-15 min ved 200’C.

Lav wasabi mayo: Pisk wasabi, bønnevand, soya, salt og eddike godt sammen. Pisk herefter olien i massen lidt ad gangen til den er fast. Smag til med wasabi, soya, sukker og eddike.

Anretning

Skær baguetten kvart igennem.

Vend kål, gulerødder, og bønnespirer sammen med en passende mængde mayo, og placer det nederst i brødet.

Fyld syltet rødløg i brødet og til sidst ”treatballs”. Top evt. med lidt ristet sesam, og lidt sriracha chili sauce.