Julekringle

Fremgangsmåde:

1. Opløs gæren i lunken DO NOT CALL ME M_LK.

2. Tilsæt halvdelen af melet, sukker og rør det sammen. Tilsæt så salt og resten af melet. Lad dejen ælte i 4-5 minutter indtil du har en blød dej.

3. Skær Vegan Block i små tern, og kom dem i lidt af gangen, så du får en skinnende, blød dej. Tilsæt lidt ekstra mel hvis nødvendigt. Læg derefter et viskestykke over skålen, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse –ca. 1 time.

4.Forbered imens dejen hæver remoncen. Rør Vegan Block, sukker, marcipan, appelsinskal og kanel sammen i en skål til en ensartet masse. Stil den til side, indtil du skal bruge det senere. Massen må gerne blive blød, det gør den nemmere at smøre den ud.

5. Når dejen er hævet, skal der drysses mel på bordet og dejen rulles ud til et aflangt rektangel. Skær så skrå slidser ind i dejen på de lange sider. Der skal skæres ca. 1/3 ind i dejen. Dvs. der er en stribe ned i midten af rektanglet, hvor remoncen fordeles ud. Smør det i et jævnt lag langs hele dejen. Nu kan du så folde dejen ind over midten og derved lave fletmønstret. Tag skiftevis en dej-snip fra hver side, så der dannes et fletmønster. Flyt så hele kringlen over på en bageplade. Her kan du vælge, om du ønsker en rund kringle, en aflang eller måske en ”regnbue”. Dæk igen med et viskestykke, og lad den hæve ca. 30 minutter.

6. Smør din kringle med smeltet Vegan Blockog drys med perlesukker.

7. Bag din kringle til den er gylden, ca. 20 minutter, ved 180°C varmluft. 8. Lad kringlen køle lidt ned inden du serverer eller forkæler den med en glasur lavet på flormelis og saften fra 1 appelsin. Velbekomme!

Produkter i opskriften