Sådan gør du
Burgere
Form NATURLI’ Minced til 5 gode bøffer.
Læg bøfferne på kold pande med lidt fedtstof og skru op til middelvarme. Steg 5-7 min. på hver side. Vend jævnligt.
Flæk brioche burgerbollerne og saml dine burgers med salat, bøf, burgercreme samt skiver af rødløg og tomat.
Briocheboller
Mel, sukker, salt, gær, æg-erstatning og vand æltes til en dej (evt. i køkkenmixer). Derefter tilsættes NATURLI’ smørbar lidt efter lidt, og dejen æltes i mellem hastighed til dejen er sej og smidig.
Der er helt normalt, at dejen er meget blød.
Dejen hviler natten over i køleskab i en tildækket skål.
Dejen tages ud af køleskabet ca. 2 timer før anvendelse.
Bollerne formes til 5 briocher og hæver tildækket på en bageplade til de er lidt mere end dobbelt størrelse.
Bages ved ca. 200°C i 5 – 7 min.
Burgercreme
Blomkål bages med lidt olie i en forvarmet ovn ved 160˚C til de er gyldne og møre.
Kartofler dækkes halvt med vand og koges møre under låg. Derefter drænes vandet fra.
Blend blomkål til en lind puré i en foodprocessor.
Blend kartofler med stavblender, så mosen bliver ”lang”.
Tilsæt herefter blomkålpuréen og blend til en ensartet masse.
Bland de resterende ingredienser i kartoffel/blomkåls-massen med en ske og vend det godt sammen. Afkøles før inden brug.
Opskrifterne er udviklet af kokkene Søren og Christian fra restaurant Frederiksgade 42 beliggende i Aarhus C.