Sådan gør du:
‘Kødsovs’ og ‘bechamel’ laves først.
Dæk bunden af et ildfast fad med et tyndt ‘kødsovs’. Læg et lag lasagneplader over og gentag med ‘kødsovs’ samt et lag ‘bechamel sauce’.
Gentages 5-6 gange afhængig af fadets dybde.
Afslut med ‘kødsovs’ og ‘bechamel’ på toppen.
Bages i ovnen ved 185 C i ca. 45 min. eller til pastapladerne er helt møre. Test ved at at stikke igennem med en gaffel.
Sådan gør du – ‘Kødsovs’
Svits løg og hvidløg gyldne i en gryde i olien.
Tilsæt NATURLI’ Minced og brun godt af, så NATURLI’ Minced får stegeskorpe.
Tilsæt tomat og lad simre i 10 minutter, smag herefter til med salt, peber, chili & soya.
Sådan gør du – ‘Bechamelsauce’
Blomkål i stykker bages i en for varmet ovnen ved 160′ C med lidt olie til de er gyldne og møre.
Kartofler dækkes halvt med vand og koges møre under låg, derefter drænes vandet fra.
Blend blomkål til en lind puré i en foodprocesser.
Blend kartofler med stavblender så mosen bliver ”lang”
Tilsæt herefter blomkålspuréen og massen blendes sammen til en ‘lang’ kartoffel-blomkåls puré*.
Smag til med soya, muskat og trøffelolie
*Det er vigtig at puréen bliver lang, for at få ostemasse-effekten.
Opskrifterne er udviklet af kokkene Søren og Christian fra restaurant Frederiksgade 42 beliggende i Aarhus C.