1.December

Chili Cin Carne med Mia Sommer

 

 

Sådan gør du:

Hak løg og hvidløg fint. Opvarm olien i en dyb pande eller gryde og tilsæt løg og hvidløg. Steg det i nogle minutter og tilsæt derefter krydderier og Naturli’ Minced. Hak Minced lidt i stykker og steg det, indtil det bliver brunt. Rør i gryden undervejs, så det ikke brænder på. 

Tilsæt mosede/hakkede tomater, tomatpuré og grøntsagsbouillon. Tilsæt desuden bønner, kakaopulver, sukker og citronsaft. Lad retten simre i 10 minutter og smag til med salt, peber og chili. 

Servér f.eks. retten med ris, tortillachips, brød, vegansk creme fraiche, korianderblade, guacamole og vegansk ost. 

Tip: Tilsæt gerne flere grøntsager til retten, f.eks. peberfrugt, bladselleri, gulerod eller squash. Hak grøntsagerne i tern og steg dem med sammen med løg og hvidløg. Du kan også tilsætte majs eller spinatblade samtidig med bønnerne.  

INGREDIENSER:

100 g. Hvedemel

100 g. Sukker

0,5 tsk. Natron

60 g. Kakaopulver

1 lille nip salt

1,25 dl sojadrik

1/4 dl olie

1/2 spsk hvidvinseddike

1/2 tsk vaniljepasta

1 mørk chokoladeknap til alle muffins

Smørcreme:

100 g. Vegan Block

150g. Flormelis

25 g. Kakaopulver


2.December

Brunkager med Mei Mei Dreier

 

 

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180 grader.
Smelt Vegan Block og kom det i en skål sammen med brun farin. Pisk det godt sammen og tilsæt siruppen.
Tag en ny skål og si alle de tørre ingredienser ned i den. Riv appelsinskallen ned i skålen. Rør det hele sammen og tilsæt derefter de våde ingredienser. Rør det hele sammen til en tyk masse.
Kom dejen på et stykke husholdningsfilm og lav en aflang form. Kom dejen i fryseren i 15 minutter eller i køleskabet i mindst 40 minutter. 
Tag dejen ud fra køl og pil filmen af. Skær tynde skiver og ryk brunkagerne hen på en bageplade med bagepapir på.
Bag brunkagerne i 7-10 minutter. 
Når du har taget kagerne ud af ovnen, skal de køle af i mindst 10 minutter 

Ingredienser:

100 g Naturli Vegan Block
150 g brun farin
100 g mørk sirup
250 g hvedemel
1 tsk natron
2 tsk kanel
1/2 tsk kardemomme
1 tsk ingefær
Skallen fra en øko appelsin  
 


3. December

Auberginesild med karry med Thomas Erex

 

 

Sådan gør du

Auberginesild: Kom alle ingredienser til eddikelagen i en gryde. Lad lagen småkoge i 10 minutter. Skræl imens auberginen (det er ikke strengt nødvendigt, men det giver et finere udseende). Skær den midt over på langs, og skær så skrå skiver på 0,5 til 1 cm i tykkelse, så du har fine halvmåner. 

Kom så aubergineskiverne i lagen og kog dem i cirka 7 minutter. Lad skiverne køle ned på et rent viskestykke.  

Karrydressing: Bland alle ingredienser til karrydressingen og kom de afkølede og afdryppede aubergineskiver i dressingen. Lad dine auberginesild svømme i karrydressingen natten over i tætsluttende beholder – fx et patentglas. De kan holde sig i et uåbnet patentglas i en-to uger.  

Ingredienser:

Til cirka 20 skiver auberginesild
1 aubergine (400 gram) 

Eddikelage: 
1 dl eddike
5 dl vand
3 spsk. ahornsirup
1 spsk. salt 
1 lille løg i store ringe
2 laurbærblade
1 kanelstang
15-20 peberkorn
5 hele nelliker

Karrydressing:
2,5 dl Naturli’ Soya Cuisine
½ finthakket løg
½ æble i fine tern (skrællet)
2 syltede drueagurker i fine tern
2 spsk. Karry
1 spsk. Tørret dild
½ tsk. tørret estragon
1 spsk. Ahornsirup
2 tsk. Dijonsennep
2-3 spsk. Citronsaft
2 tsk. Havsalt
lidt friskkværnet peber
1 spsk. Gærflager (kan udelades)


4. December

Home made Mayo

 

 

Sådan gør du

Bland soyadrikken med salt i 2 min ved trin 3,5.
Imens udrøres guar gum i 200 ml olie.
Efter udrøring blandes guar gum/olie blandingen langsomt ned i soyadrik og salt-blandingen.
Efter 2 min
. blandes halvdelen af den resterende olie i.
Herefter blandes citronsaften i og som det sidste blandes resten af olien i. 

Ingredienser:

7,5 dl grøn Naturli soyadrik 
5 dl rapsolie (koldt)
7 g guar gum 
9 g salt 
25 g citronsaft  


5. December

Bøf med bløde løg og sovs – med Maanebarnet Luna og Mia Sommer 

 

 

Sådan gør du:

Form Minced til fire bøffer. 
Steg løgene i Vegan Block på en middelvarm pande til at de er gyldne. 
Steg herefter bøfferne i ca 2-3 min på hver side.  

Sovs: 
Smelt Smørbar i en gryde
Tilsæt hvedemel når smørret bruser.
Lad melet brune let ved middel varme og tilsæt derefter vand samtSoya Cuisine. Tilsæt mere væske hvis du ønsker en tyndere sauce
Lad sovsen koge 3-4 minutter og smag til med salt, peber og balsamico
Tilsæt derefter kulør til sovsen har den ønskede farve.

Ingredienser:

1 pakke Naturli’ Minced
300 g løg
Vegan Block efter behov
Sovs:
100 g. Naturli’ Smørbar
50 g. hvedemel
2 dl vand
1 dl Naturli’ Soya Cuisine
1 tsk. salt
1 tsk balsamico
Smag til med rigeligt peber
Et par dråber kulør


6 December
Home made remo

 

 

 

Sådan gør du:

Bland de to ingredienser – brug et forhold der hedder 1:1

Ingredienser:

Home made mayo

Plantebaseret remoulade puré Piccalilly


7. December

Plante cupcakes med Smørbar cream med Sara Nersting, junior direktør

 

 

 

Sådan gør du:

Start med at tænde ovnen på 180 grader. Tag Vegan Block ud af køleskabet, så den bliver stuetemperatur. Si mel, natron og kakaopulver ned i en skål. Tilsæt sukker og salt og bland det godt sammen.

Tag en anden skål og bland alle de våde ingredienser sammen. Hæld den våde blanding ned i den tørre og rør det godt sammen til en glat dej. Put muffinsformene ned i stålformen. Hæld dejen i en sprøjtepose, klip et lille hul og fyld muffinsformene halvt op med dejen. Tag 1-2 chokoladeknapper og put i hver. Tryk dem ned, så de er dækket af dej. Put dem i ovnen i 10-15 minutter, husk at tjekke med en tandstik efter 10 minutter, og giv dem derefter ca. 1-2 minutter længere hvis de ikke er færdige.

Imens kagerne er i ovnen, skal chokolade Vegan Block creme laves. Start med at piske Vegan Block i 2 minutter, og si derefter kakaopulver og flormelis ned i 1/3 af gangen til det bliver til en creme. Tilsæt sojadrik og vaniljepasta og pisk til det er ensartet. Put cremen op i en sprøjtepose med en rosetyl i, og sprøjt roser på kagerne, når de er kølet af.

Ingredienser:

100 g. Hvedemel
100 g. Sukker
0,5 tsk. Natron
60 g. Kakaopulver
1 lille nip salt
1,25 dl sojadrik
1/4 dl olie
1/2 spsk hvidvinseddike
1/2 tsk vaniljepasta
1 mørk chokoladeknap til alle muffins

Smørcreme:
100 g. Vegan Block
150g. Flormelis
25 g. Kakaopulver


 

8 December

Kartoffelmos med linsesauce – med Maanebarnet Luna og Mia Sommer

 

 

Sådan gør du:

Linsesauce:

Skyl de røde linser. Hak løg og peberfrugt. Hæld alle ingredienserne i en gryde, undtagen frisk basilikum, og lad sovsen koge i cirka 25 minutter, til linserne er bløde. Rør i gryden undervejs. (Normalt skal røde linser kun koge i 10 minutter, men det tager længere tid i tomatsovs). Basilikum koger med de sidste 5-10 minutter. Smag til med salt og peber.

Kartoffelmos:

Mos kartoflerne med kogevand, bland med Naturli Soya Cuisine og Naturi Smørbar indtil du har den ønskede konsistens og smag. Tilsæt salt, peber og hakket persille.

Velbekomme!

Ingredienser:

150 g røde linser
1 stort løg
1 peberfrugt
2 terninger grøntsagsbouillon
3 fed hvidløg, pressede
1 dåse hakkede tomater
1 dåse tomatkoncentrat (140 g)
1 dåse kokosmælk (400 ml)
1 spsk. citronsaft
1 tsk. sukker
½ tsk. chilipulver
½ tsk. stødt spidskommen
Evt. 1/4 tsk. røget paprika
En stor håndfuld frisk basilikum, hakket
(eller 2 tsk. tørret basilikum)
Kogte kartofler
Naturli’ Soya Cuisine
Naturli Smørbar
Salt og peber
Hakket persille


 

9. december 

Bearnaise  

 

 

 

Sådan gør du:

Smelt Smørbar Blok til det lige er smeltet. Må ikke blive for varm.
Kør soya, farve og salt i 2 min ved middelvarme i 2 min. Imens udrøres guar gum i 200 ml smeltet smørbar. Efter udrøring køres guar gum/smørbar blandingen langsomt ned isoya og salt blandingen.
Efter 2 min køres det halve af det smeltede smørbar i.
Herefter køres bearnaise-essensen i efter ca. 1 min køres det sidste smørbar i. Til slut køres estragonen forsigtigt i.

Ingredienser:

1 liter grøn Naturli soyadrik
900g Smørbar Blok
18 g salt
5 g gul farve
15 g guar gum (kan købes i helsebutikker)
85 g bearnaise essens
3 g estragon