1.December

Chili Cin Carne med Mia Sommer

 

 

Sådan gør du:

Hak løg og hvidløg fint. Opvarm olien i en dyb pande eller gryde og tilsæt løg og hvidløg. Steg det i nogle minutter og tilsæt derefter krydderier og Naturli’ Minced. Hak Minced lidt i stykker og steg det, indtil det bliver brunt. Rør i gryden undervejs, så det ikke brænder på.

Tilsæt mosede/hakkede tomater, tomatpuré og grøntsagsbouillon. Tilsæt desuden bønner, kakaopulver, sukker og citronsaft. Lad retten simre i 10 minutter og smag til med salt, peber og chili.

Servér f.eks. retten med ris, tortillachips, brød, vegansk creme fraiche, korianderblade, guacamole og vegansk ost.

Tip: Tilsæt gerne flere grøntsager til retten, f.eks. peberfrugt, bladselleri, gulerod eller squash. Hak grøntsagerne i tern og steg dem med sammen med løg og hvidløg. Du kan også tilsætte majs eller spinatblade samtidig med bønnerne.

Ingredienser:

2 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
3 spsk. olie
1 tsk. spidskommen
1 tsk. kanel
1 tsk. koriander
1 tsk. chilipulver eller chiliflager
1 pakke Naturli’ Minced
500 g mosede tomater (eller 1 dåse hakkede tomater + 1 dl vand)
2 spsk. tomatpuré
1 terning grøntsagsbouillon
1 dåse kidneybønner, drænet og skyllet
1 dåse sorte bønner eller chilibønner (eller 1 ekstra dåse kidneybønner)
1 tsk. kakaopulver
1 tsk. sukker
1 tsk. citronsaft
Salt og friskkværnet peber


2.December

Brunkager med Mei Mei Dreier

 

 

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180 grader.
Smelt Vegan Block og kom det i en skål sammen med brun farin. Pisk det godt sammen og tilsæt siruppen.
Tag en ny skål og si alle de tørre ingredienser ned i den. Riv appelsinskallen ned i skålen. Rør det hele sammen og tilsæt derefter de våde ingredienser. Rør det hele sammen til en tyk masse.
Kom dejen på et stykke husholdningsfilm og lav en aflang form. Kom dejen i fryseren i 15 minutter eller i køleskabet i mindst 40 minutter. 
Tag dejen ud fra køl og pil filmen af. Skær tynde skiver og ryk brunkagerne hen på en bageplade med bagepapir på.
Bag brunkagerne i 7-10 minutter. 
Når du har taget kagerne ud af ovnen, skal de køle af i mindst 10 minutter 

Ingredienser:

100 g Naturli Vegan Block
150 g brun farin
100 g mørk sirup
250 g hvedemel
1 tsk natron
2 tsk kanel
1/2 tsk kardemomme
1 tsk ingefær
Skallen fra en øko appelsin  
 


3. December

Auberginesild med karry med Thomas Erex

 

 

Sådan gør du

Auberginesild: Kom alle ingredienser til eddikelagen i en gryde. Lad lagen småkoge i 10 minutter. Skræl imens auberginen (det er ikke strengt nødvendigt, men det giver et finere udseende). Skær den midt over på langs, og skær så skrå skiver på 0,5 til 1 cm i tykkelse, så du har fine halvmåner. 

Kom så aubergineskiverne i lagen og kog dem i cirka 7 minutter. Lad skiverne køle ned på et rent viskestykke.  

Karrydressing: Bland alle ingredienser til karrydressingen og kom de afkølede og afdryppede aubergineskiver i dressingen. Lad dine auberginesild svømme i karrydressingen natten over i tætsluttende beholder – fx et patentglas. De kan holde sig i et uåbnet patentglas i en-to uger.  

Ingredienser:

Til cirka 20 skiver auberginesild
1 aubergine (400 gram) 

Eddikelage: 
1 dl eddike
5 dl vand
3 spsk. ahornsirup
1 spsk. salt 
1 lille løg i store ringe
2 laurbærblade
1 kanelstang
15-20 peberkorn
5 hele nelliker

Karrydressing:
2,5 dl Naturli’ Soya Cuisine
½ finthakket løg
½ æble i fine tern (skrællet)
2 syltede drueagurker i fine tern
2 spsk. Karry
1 spsk. Tørret dild
½ tsk. tørret estragon
1 spsk. Ahornsirup
2 tsk. Dijonsennep
2-3 spsk. Citronsaft
2 tsk. Havsalt
lidt friskkværnet peber
1 spsk. Gærflager (kan udelades)


4. December

Home made Mayo

 

 

Sådan gør du

Bland soyadrikken med salt i 2 min ved trin 3,5.
Imens udrøres guar gum i 200 ml olie.
Efter udrøring blandes guar gum/olie blandingen langsomt ned i soyadrik og salt-blandingen.
Efter 2 min
. blandes halvdelen af den resterende olie i.
Herefter blandes citronsaften i og som det sidste blandes resten af olien i. 

Ingredienser:

7,5 dl grøn Naturli soyadrik 
5 dl rapsolie (koldt)
7 g guar gum 
9 g salt 
25 g citronsaft  


5. December

Bøf med bløde løg og sovs – med Maanebarnet Luna og Mia Sommer 

 

 

Sådan gør du:

Form Minced til fire bøffer. 
Steg løgene i Vegan Block på en middelvarm pande til at de er gyldne. 
Steg herefter bøfferne i ca 2-3 min på hver side.  

Sovs: 
Smelt Smørbar i en gryde
Tilsæt hvedemel når smørret bruser.
Lad melet brune let ved middel varme og tilsæt derefter vand samtSoya Cuisine. Tilsæt mere væske hvis du ønsker en tyndere sauce
Lad sovsen koge 3-4 minutter og smag til med salt, peber og balsamico
Tilsæt derefter kulør til sovsen har den ønskede farve.

Ingredienser:

1 pakke Naturli’ Minced
300 g løg
Vegan Block efter behov
Sovs:
100 g. Naturli’ Smørbar
50 g. hvedemel
2 dl vand
1 dl Naturli’ Soya Cuisine
1 tsk. salt
1 tsk balsamico
Smag til med rigeligt peber
Et par dråber kulør


6 December
Home made remo

 

 

 

Sådan gør du:

Bland de to ingredienser – brug et forhold der hedder 1:1

Ingredienser:

Home made mayo

Plantebaseret remoulade puré Piccalilly


7. December

Plante cupcakes med Smørbar cream med Sara Nersting, junior direktør

 

 

 

Sådan gør du:

Start med at tænde ovnen på 180 grader. Tag Vegan Block ud af køleskabet, så den bliver stuetemperatur. Si mel, natron og kakaopulver ned i en skål. Tilsæt sukker og salt og bland det godt sammen.

Tag en anden skål og bland alle de våde ingredienser sammen. Hæld den våde blanding ned i den tørre og rør det godt sammen til en glat dej. Put muffinsformene ned i stålformen. Hæld dejen i en sprøjtepose, klip et lille hul og fyld muffinsformene halvt op med dejen. Tag 1-2 chokoladeknapper og put i hver. Tryk dem ned, så de er dækket af dej. Put dem i ovnen i 10-15 minutter, husk at tjekke med en tandstik efter 10 minutter, og giv dem derefter ca. 1-2 minutter længere hvis de ikke er færdige.

Imens kagerne er i ovnen, skal chokolade Vegan Block creme laves. Start med at piske Vegan Block i 2 minutter, og si derefter kakaopulver og flormelis ned i 1/3 af gangen til det bliver til en creme. Tilsæt sojadrik og vaniljepasta og pisk til det er ensartet. Put cremen op i en sprøjtepose med en rosetyl i, og sprøjt roser på kagerne, når de er kølet af.

Ingredienser:

100 g. Hvedemel
100 g. Sukker
0,5 tsk. Natron
60 g. Kakaopulver
1 lille nip salt
1,25 dl sojadrik
1/4 dl olie
1/2 spsk hvidvinseddike
1/2 tsk vaniljepasta
1 mørk chokoladeknap til alle muffins

Smørcreme:
100 g. Vegan Block
150g. Flormelis
25 g. Kakaopulver


 

8 December

Kartoffelmos med linsesauce – med Maanebarnet Luna og Mia Sommer

 

 

Sådan gør du:

Linsesauce:

Skyl de røde linser. Hak løg og peberfrugt. Hæld alle ingredienserne i en gryde, undtagen frisk basilikum, og lad sovsen koge i cirka 25 minutter, til linserne er bløde. Rør i gryden undervejs. (Normalt skal røde linser kun koge i 10 minutter, men det tager længere tid i tomatsovs). Basilikum koger med de sidste 5-10 minutter. Smag til med salt og peber.

Kartoffelmos:

Mos kartoflerne med kogevand, bland med Naturli Soya Cuisine og Naturi Smørbar indtil du har den ønskede konsistens og smag. Tilsæt salt, peber og hakket persille.

Velbekomme!

Ingredienser:

150 g røde linser
1 stort løg
1 peberfrugt
2 terninger grøntsagsbouillon
3 fed hvidløg, pressede
1 dåse hakkede tomater
1 dåse tomatkoncentrat (140 g)
1 dåse kokosmælk (400 ml)
1 spsk. citronsaft
1 tsk. sukker
½ tsk. chilipulver
½ tsk. stødt spidskommen
Evt. 1/4 tsk. røget paprika
En stor håndfuld frisk basilikum, hakket
(eller 2 tsk. tørret basilikum)
Kogte kartofler
Naturli’ Soya Cuisine
Naturli Smørbar
Salt og peber
Hakket persille


 

9. december 

Bearnaise  

 

 

 

Sådan gør du:

Smelt Smørbar Blok til det lige er smeltet. Må ikke blive for varm.
Kør soya, farve og salt i 2 min ved middelvarme i 2 min. Imens udrøres guar gum i 200 ml smeltet smørbar. Efter udrøring køres guar gum/smørbar blandingen langsomt ned isoya og salt blandingen.
Efter 2 min køres det halve af det smeltede smørbar i.
Herefter køres bearnaise-essensen i efter ca. 1 min køres det sidste smørbar i. Til slut køres estragonen forsigtigt i.

Ingredienser:

1 liter grøn Naturli soyadrik
900g Smørbar Blok
18 g salt
5 g gul farve
15 g guar gum (kan købes i helsebutikker)
85 g bearnaise essens
3 g estragon


 

10. December

Tarteletter – med Maanebarnet Luna

 

 

Sådan gør du:

Snit asparges i små skrå stykker. Smelt Vegan Block i en gryde ved middel varme og tilsæt mel under omrøring, tilsæt Soya Cuisine og bring opbagningen i kog. Vend Naturli’ Chick Free i sammen med asparges . Smag til med salt og peber. Lad det simre 2-5 min ved lav varme, imens varmes tarteletterne.

Anret tarteletterne med Chick Free fyld. Pynt med brøndkarse.

Ingredienser:

1 pk Naturli’ Chick Free
2 pk. tarteletter
75 g Vegan Block
50 g mel
6 dl Soya Cuisine
Salt og peber
300 g friske asparges
Gulerødder (kan udelades)
Brøndkarse til pynt


 

11. December
Ice Dream Sandwich

 

 

Sådan gør du:

Tag en iskugle og placer den imellem to småkager – tada! Du har den perfekte sandwich! Velbekomme!

Ingredienser:

Brunkager (se opskriften i afsnittet fra d. 2. december)

Naturli’ Ice Dream efter dit valg (vi har brugt saltkaramel og kakao)


 

12. December

Spinach dal – med Plantier Poornima

 

 

Sådan gør du:

Varm Vegan Block i en non-stick gryde og steg løg og ingefær, indtil de er bløde

Tilsæt hakkede tomater og kog, indtil de er bløde. Tilsæt lidt vand, hvis det er nødvendigt, for at forhindre at løgene brænder

Tilsæt gurkemeje, rødt chilipulver og korianderpulver

Tilsæt dal og masser af vand

Tilsæt spinaten og saltet

Trykkog i 6 minutter efter, at dampen er startet, eller kog i ca. 12 minutter

Pynt med korianderblade

Server med ris

Ingredienser:

kop skyllede røde splitlinser
spiseske Naturli’ Vegan Block
1 cm ingefær, revet 
løg, finthakket 
1 tomat, finthakket 
spiseskeer gurkemeje 
¼ spiseske røchili 
spiseske koriander pulver 
Salt efter behov 
stykker frossen spinat 
Et par få koriander, finthakket  

 

 


 

13. December

Choco milkshake

 

 

Sådan gør du:

Put alle ingredienser og blend indtil at shaken er cremet. Hvis du ønsker en mere drik’bar konsistens så tilføj lidt mere mandeldrik

Ingredienser:

3 scoops Naturli’ mint choko is
Vegansk hvid chokolade
1 dl mandeldrik i pantflaske

 


 

14. December

 Bean Brownies – med Gitte Mary  

 

 

Sådan gør du:

Forvarm ovnen på 180 grader celsius. Blend bønnerne i 2-3 minutter i en foodprocessor, indtil der dannes en glat pasta. Smelt smørret i en gryde og bland det i en skål med sukker og kakaopulver. Bland de andre tørre ingredienser sammen i en anden skål. Bland smør/ bønne-blandingen med havredrikken, pisk til det er helt blandet sammen. Tilsæt de tørre ingredienser lidt efter lidt. Dejen skal ligne en tyk pandekagedej, tilsæt mere mel eller havredrik, indtil den ønskede konsistens er nået. I en lille beholder blandes jordnøddesmørret med lidt vand, indtil det er godt kombineret og kan foldes ind i dejen. Hak chokoladen fint, og tilsæt den til sidst. Hæld dejen i en smurt form og bag i ca. 12-15 minutter, eller det er midten fast og ikke løbet. Lad det afkøle i 20 minutter, inden det skæres.  

 

Ingredienser:

150 gram kidneybønner eller sorte bønner
50 gram Smørbar
2 dl Naturli’ økologisk havredrik
3-4 dl mel
2 spsk sukker
1 spsk bagepulver
1 spsk vaniljepulver
En knivspids salt
1 dL foretrukken mørk chokolade
1 spsk jordnøddesmør
½ a dl kakaopulver
(valgfrit) 2 spsk chiafrø

 

15. December

Hotdogs med luksusløg

 

 

Sådan gør du

Pil løgene og skær dem i halve på tværs af ringene. Snit løgene i tynde halvmåne-ringe. Kom Vegan Block på en varm pande og drys friskkværnet peber på. Når fedtstoffet bruser, tilsætter du løgene. Svits løgene et par minutter under omrøring. Krydr med lidt havsalt, en smule røget paprika – du skal ikke engang bruge 1/4 tsk. og lidt almindelig paprika – heller ikke for meget.

Tilsæt 4 tsk. rørsukker og rør rundt. Skru ned for dine løg til lidt under medium varme og lad dem hygge sig på panden, forholdsvist i fred og ro. En gang imellem vil de dog gerne forstyrres af en palet. Lad løgene stege i ca. 10 minutter, indtil de har en lækker rødbrun farve.

Steg hot dogs på panden i 4-5 min ved middel varme.

Varm hot dog brødet i ovn.

Skyld salaten

Byg din lækre hot dog med luksus løg 😉

Ingredienser:

1 pose Naturli hot dogs
5 pølsebrød (find opskrift her)
50 g feldsalat
Vegansk mayo (lavet d. 4 dec)

Karamelliserede løg:
3 store løg
Vegan Block til stegning
Paprika
Salt og peber
4 teskeer rørsukker


 

16. December

Burger on the Fly

 

 

Sådan gør du:

Skræl pastinakkerne og skær dem i ca. ½ cm tykke skiver på langs.
Bag skiverne uden olie ved 200 grader i ca. 10 minutter i ovnen. (Dejen har lettere ved at sidde fast når pastinakkerne er oliefrie.)
Bland derefter dejen til paneringen. Den skal have konsistens som en tyk pandekagedej.
Vend først de afkølede pastinakskiver i dejen og derefter i rasp. (Til en glutenfri version kan anvendes f.eks sesamfrø, groft majsmel eller knuste cornflakes.) Glider dejen af stykkerne har du lavet den for tynd, og du skal tilføje lidt mere mel til den.
Steg Fredsfiskene ved middel varme på en pande til de er gyldne, eller pensl dem med olie og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 minutter.
Spis Fredsfiskene lune sammen med f.eks en bagt kartoffel med cremet estragondressing eller gem dem til dagen efter og server dem kolde på groft kernerugbrød med vegansk remoulade (f.eks Piccalily af mærket Cervera), salatblade, tomatskiver, agurkeskiver og løgringe

Ingredienser:

400 g Naturli’ Minced
50 g Vegan Block
1 rødløg i skiver
2 tomater i skiver
Homemade Remo
Ketchup
Feldsalat
Syltede agurker
Burgerboller efter dit valg


17. December

Fredsfisk – Maanebarnet Luna

 

 

Sådan gør du:

Skræl pastinakkerne og skær dem i ca. ½ cm tykke skiver på langs.
Bag skiverne uden olie ved 200 grader i ca. 10 minutter i ovnen. (Dejen har lettere ved at sidde fast når pastinakkerne er oliefrie.)
Bland derefter dejen til paneringen. Den skal have konsistens som en tyk pandekagedej.

Vend først de afkølede pastinakskiver i dejen og derefter i rasp. (Til en glutenfri version kan anvendes f.eks sesamfrø, groft majsmel eller knuste cornflakes.) Glider dejen af stykkerne har du lavet den for tynd, og du skal tilføje lidt mere mel til den.

Steg Fredsfiskene ved middel varme på en pande til de er gyldne, eller pensl dem med olie og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 minutter.
Spis Fredsfiskene lune sammen med f.eks en bagt kartoffel med cremet estragondressing eller gem dem til dagen efter og server dem kolde på groft kernerugbrød med vegansk remoulade (f.eks Piccalily af mærket Cervera), salatblade, tomatskiver, agurkeskiver og løgringe

Ingredienser:

300 g. store pastinakker
2 dl. kikærtemel
2 – 2 ½ dl. vand
½ tsk. karry
½ tsk. røget paprika
1 tsk. almindelig paprika
1 fed revet hvidløg
2 tsk. havsalt
Friskkværnet peber
Rasp til panering
Vegan Block til stegning
Evt. sort salt/Kala Namak


 

18. december

Snack me

 

 

Sådan gør du:

Smør solide mængder Naturli Smørbar på dit Naturli Crispy knækbrød og voila!

Ingredienser:

Naturli’ Crispy
Ekstreme mængder Naturli’ Smørbar


 

19. December

Kakaogate

 


20. December

Mix med bix

 

 

 

Sådan gør du:

Smør solide mængder Naturli Smørbar på dit Naturli Crispy knækbrød og voila!

Ingredienser:

1 pakke Naturli Chick Free
150g løg i tern
250g kogte kartofler i tern
100 g Ketchup
60g Engelsk Sauce
90g HP-sauce
Smørbar til stegning


 

21. December

Ravioli with love

 

 

Sådan gør du:

Hæld Soya Cuisine på panden og lad det koge ind. Pas på at retten ikke får for meget varme (ellers så risikerer du at din Soya Cuisine skiller.

Kog ravioli stykkerne i vand i 2 minutter som anvist på pakken.

Server den varme ravioli på en tallerken, drys med krydderurter, lidt olie, salt og peber. Velbekomme!

Ingredienser:

250g Naturli’ Ravioli med basilikum eller butternut squash og salvie
2 spsk. olie til stegning
250ml Naturli’ Soya Cuisine
Salt og peber
Krydderurter efter dit valg


 

22. December

Crunchy ChickFree med dip

 

 

Sådan gør du:

Hæld olien i en friture eller gryde – varm op til ca. 180 grader. Put Chick Free i den varme olie i ca. 30 sekunder eller indtil stykkerne er gyldne.

Naturli Soya Cuisine, citron, salt og peber røres stille og roligt sammen og tykner (vigtigt ikke at piske). Velbekomme!

Ingredienser:

1 pakke Naturli’ Chick Free
1 Naturli Soya Cuisine
En smule salt
Saften fra en halv citron
500 ml raffineret rapsolie til friture


 

23. December risengrød

Med Caroline Sølver

 

 

 

 

Sådan gør du:

Bring drikken i kog
Tilsæt ris
Grøden skal igen koge
Holdes på svag varme i 45 min – rør rundt imens
Alternativt kan du koge grøden i kortere tid og lade den koge færdig under dynen i max 1-2 timer
Smag til med Naturli’ Soya Cuisine, vaniljesukker og salt

Ingredienser:

4 personer
2,5 dl grødris
1,5 dl risdrik
Naturli’ Soya cuisine
Vaniljesukker
Salt

 

24. December

Ris a la mande med Thomas Erex

 

 

 

Sådan gør du:

Lad grøden hvile til den er helt kold, før du skal lave risalamande af den. Pisk så Naturli’ Soya Cuisine og guar gum med en elpisker til at det får en fast konsistens. Det kan godt tage 5-10 minutter. Vend det i den færdigkogte og afkølede grød sammen med vaniljesukkeret og de smuttede og hakkede mandler. Kom også den hele mandel i, hvis du har husket at købe en mandelgave. Opbevar risalamanden på køl, indtil den skal spises. Server med kirsebær- eller jordbærsauce og evt. hakkede mandler på toppen.

Ingredienser:

Til 12 personer

En portion færdig og afkølet risengrød efter denne opskrift.

5 dl Naturli Soya Cuisine
2 spsk. vaniljesukker
150 gram smuttede og hakkede mandler
1 hel, smuttet mandel
En anelse guar gum eller Xantana (kan købes i helsebutikker)
Kirsebær- eller jordbærsauce