Buffalo Curly Fritter Bruger

Sådan gør du

Minced burger
Kom NATURLI’ Minced i en skål og miks det godt sammen med de mossede bønner, quinoa, revet peberfrugt, hakkede løg og hvidløg til blanding får en lækker safty konsistens. Tilsmag blandingen med lidt røget paprika, salt og peber, og steg minced burgeren ved middelvarme i ca. 5-6 minutter på hver side i NATURLI’ Smørbar blok.

Skyl et krølsalatsblad og læg den på den nederste del af briochebollen med Minced burgeren oven på. Skær avokadoen, tomaten og rødløget i skiver og smid det oven på.

Violife sauce
Samtidig med, at du lunner NATURLI’ havre cusine langsomt op og smelter Violife blocken i, til det få en lækker cremet konsistens. Altid smag til med salt og peber. Når det har fået den smag og konsistens du gerne vil have, smøres det på den øverste del af Briochebollen.

Curly fritter
Føler du din ambitiøs kan du kaste dig over at lave din egne curly fritter. Når de er skraldet, køres de en tur igennem spirellien, så de får den flotte curly form. Vend dem i lidt olie efter eget valg og krydder dem med barbecuekrydderi, paprika, cayennepeber eller lidt chili flager – kun for de modigste.

Du kan selv vælge om du putter dem i frituren i 3-5 minutter eller om de skal en tur i ovnen i ca. 25 -30 minutter, salt dem efter.

Som prikken over i’et kan du putte de færdiglavede Curly fritter oven på tomaten og løget, og læg det øverste låg med Violife saucen på og luk burgeren og spis.

Tip: Du kan vælge at købe dine veganske brioche boller eller lave dem selv. Du kan finde opskriften på hjemmelavet brioche boller herunder.

Briocheboller
Smuldre gæren ud i det kolde vand og røre til at det er helt opløst. Hvedemel, sukker og salt tilsættes og dejen æltes, hvis du har en røremaskine, er det helt klart en fordel. Når dejen er æltet godt sammen, tilsættes NATURLI’ Smørbar blok, lidt efter lidt under fortsat æltning, indtil dejen er blank og virker meget smidig.

Lad dejen hæve i 3 timer i køleskab overdækket med enten husholdningsfilm, viskestykker eller hvad du lige har i nærheden, så den ikke tørrer ud på overfladen.

Efter hviletiden tages dejen ud af køleskabet og stilles på køkkenbordet til den har nogenlunde stuetemperatur. Nu er den klar til at blive delt ud i 18 stk. lækre Brioche boller.

Dejstykkerne formes til bolleren i hånden og skal herefter hæve lunt i 1 – 1½ time, pensel bollerne med smeltet NATURLI’ Smørbar Blok for at få en flot gylden farve. Bollerne bages ved 200°C i varmluftsovn i ca. 10 – 12 min.