Fastelavnsboller

Sådan gør du:

Rør hørfrø og vand i en lille skål og lad det hvile i 15 minutter.
Varm Do not ! Call me m_lk op til fingervarmt.
Skær vegan blok i småtern.
Hæld væsken i en skål og opløs gæren heri, tilsæt derefter vegan blok.
Bland hørfrø massen i dejen sammen med sukker, mel, salt og kardemomme.

Saml dejen og ælt den igennem.
Lad dejen hæve en time.

 

Imens røres vegan blok, sukker og marcipan sammen til remonce.

 

Hæld dejen ud på et meldrysset bord.
Rul dejen ud til en kvadrat ca. 45 x 45 cm.
Skær dejen ud i 9 firkanter på15 x15 cm.
Fordel remoncen på de 9 firkanter, en lille spiseske på hver i midten.

Fold hver dejfirkant, tag hvert hjørne og fold ind til midten, så du har en lille pakke. Læg hver bolle med samlingen nedad på bagepapir.
Skub eventuelt hjørnerne lidt ind, så bollen bliver lidt mere rund.
Lad fastelavns bollerne efterhæve på bagepapiret i ca. 45 minutter overdækket.

Bog bollerne ved 200 grader i 12 minutter. Lad bollerne afkøle og pynt med glasur.

Tips til glasur:

Bland en hvidglasur af vand og flormelis.
Tag 1/3 del fra og farv den med f.eks. pastafarve.
Hæld den hvide glasur en flad skål og lav en spiral af den farvede glasur oven i den hvide.
Dyp toppen af bollen i glasuren og løft forsigtigt.
Drys evt. glasuren med sprinkles eller lignende pynt efter præferencer.