Drømmekage med Alberte Stengaard

Opskriften er udviklet af Alberte Stengaard – https://albertestengaard.dk/

Fremgangsmåde:

  1. KLARGØR: Start med at tænde ovnen på 200° varmluft og beklæd en bageform med målene: 22 X 30 cm med bagepapir. Vær opmærksom på bagetiden ændres, hvis du bruger en form med andre mål.
  2. FORBERED KAGEDEJ: Smelt NATURLI’ Block og sojadrik sammen i en kasserolle. Lad det afkøle inden brug. Del vaniljestang og skrab kornene ud, fordel med 1 tsk. sukker og kom op i stor skål sammen med resterende sukker, æblemos, NATURLI’ NATUREL, olie og æblecidereddike. Pisk sammen i hånden indtil homogen.
  3. I en skål vej hvedemel og kartoffelmel af. Bland med bagepulver, natron og salt.
  4. Vend nu skiftevis Block-blandingen og sigt melblandingen i skålen med de våde ingredienser. Vend i med spatel og pas på IKKE at overmikse din dej.
  5. BAG 1. STEP: Når dejen er homogen og lækker, hældes den i formen. Bag 20 min. indtil gylden og fast. Forbered imens topping.
  6. FORBERED TOPPING: I en kasserolle kommes NATURLIl’ Block, NATURLI’ havredrik, brun farin og kokosmel. Smelt sammen og lad det komme til kogepunktet. Tag af varmen når det er færdigt.
  7. BAG 2. STEP: Når kagen har bagt 20 min. tages den ud og står 2 min. Skru ovnen op til 225° varmluft og fordel toppingen jævnt over kagen. Sæt tilbage i ovnen og bag 5-7 min. indtil gylden og boblende.
  8. SERVER: Lad kagen afkøle, inden den skæres i stykker og serveres.