Gulerods Tahin Quinoa Burger

Sådan gør du

Burgeren
Start med at putte NATURLI’ Minced i en skål, og bland den med tahini og kogt quinoa. Tilsæt det revet gulerod og bland det i skålen sammen med det finhakkede løg, og revet hvidløg. Til sidst tilsættes spidskummen, salt og peber.

Form plantefarsen til en burger og steg dem på en pande, på begge sider, ved mellemhøj varme i ca. 10 – 12 minutter i alt.

Rødkålslaw 
Når du laver slawen, skal du skære eller rive kålen enten i grove eller finhakkede stykker i en skål. Bare gør det på den måde, der fungerer bedst for dig. Tilsæt citron, honning og sesamolie til NATURLI’ soya cusinen og krydre den med salt og peber. Bland det hele sammen med de soltørrede tranebær.

Til tzatziki, skræl agurken, fjern den midterste del med frøene og skær den i skiver. Hak mynten, riv hvidløget og bland det i NATURLI’ soya cusinen og krydre det med salt og peber. Det eneste, der er tilbage, er at samle burgeren, hvordan du vælger at gøre det er helt op til dig!

Tip: Du kan enten købe eller lave dine egne brioche-boller. Se opskriften på hjemmelavede brioche-boller nedenfor.

Briocheboller
Smuldre gæren ud i det kolde vand og røre til at det er helt opløst. Hvedemel, sukker og salt tilsættes og dejen æltes, hvis du har en røremaskine, er det helt klart en fordel. Når dejen er æltet godt sammen, tilsættes NATURLI’ Smørbar blok, lidt efter lidt under fortsat æltning, indtil dejen er blank og virker meget smidig.

Lad dejen hæve i 3 timer i køleskab overdækket med enten husholdningsfilm, viskestykker eller hvad du lige har i nærheden, så den ikke tørrer ud på overfladen.

Efter hviletiden tages dejen ud af køleskabet, og stilles på køkkenbordet til at den har nogenlunde stuetemperatur. Nu er den klar til at blive delt ud i 18 stk. lækre Brioche boller.

Dejstykkerne formes til bolleren i hånden og skal herefter hæve lunt i 1 – 1½ time, pensel bollerne med den smeltede NATURLI’ Smørbar blok for at få en flot gylden farve. Bollerne bages ved 200°C i varmluftsovn i ca. 10 – 12 min