Svenske ”Noköttbullar” med mos

Sådan gør du:

Mos:
Stamp de varme, kogte kartofler/rodfrugter med Smørbar/Smørbar Blok, indtil massen har optaget fedtstoffet. Smag til med salt & peber.
Sovs:
Sæt en gryde over med NATURLI’ Havre Cuisine, Soyadrik, kulør, soya og æblemost og lad det varme langsomt op. Smag den varme sauce til med soya, salt, peber & æblemost. Sovsen kan evt. tyknes med lidt maizena.
”Noköttbullar”:
Steg NATURLI’ Vego Balls på en varm pande med en god klat Smørbar/Smørbar Blok, indtil de er varme i midten. Vend dem evt. med lidt hakket persille inden servering.

Opskrift på tyttebær:
500 g tyttebær
100-200 g sukker
Fyld tyttebær og sukker i en gryde og varm det op. Når det begynder at boble, vendes der rundt i massen og blusset slukkes. Lad det stå og trække under låg.

Opskrift på syltede agurker:
1-2 agurker i tynde skiver
2 dl kogende vand
2 dl sukker
2 dl lagereddike
Opløs sukkeret i det kogende vand og tilsæt eddiken. Hæld syltelagen over agurkeskiverne og lad det trække i 10-15 minutter – så er de klar.