Forbrugerne: det skal være nemt at spise grønt i en fart

Flere end hver anden dansker (58 pct.) vil gerne spise mindre kød, og NATURLI’ mærker en meget stor efterspørgsel efter nemme retter, der er lavet 100 pct. på planter. Derfor bliver forbrugerne nu præsenteret for en helt ny serie af plantebaserede måltider i supermarkedernes frostdiske.

”Forbrugernes ønske om grønne fødevarer er ikke bare en nytårsgrille, men en megatrend, som er afgørende for vores alle sammens fremtid. Derfor er det positivt hver gang, der kommer nye og spændende plantebaserede produkter i supermarkedet, som gør det nemt at spise plantebaseret i en travl hverdag,” siger Rune-Christoffer Dragsdahl, generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening.

NATURLI’ introducerer derfor en helt ny serie af plantebaserede produkter på frost i landets supermarkeder, og der er mange til at spise dem. Mere end hver fjerde dansker (27,5 pct.) svarer, at de spiser frokostmåltider uden kød 3-4 dage om ugen, og 30 pct. siger, at de har mindst en kødløs dag om ugen.

”Det er første gang, vi kommer med grønne fødevarer på frost, men det bliver ikke sidste gang. Vi har en stribe nye produkter på vej i 2020, og efterspørgslen er næsten umættelig. Forbrugerne er helt klar på, at de hver især kan gøre en forskel for naturen, når de åbner munden for at spise,” siger Henrik Lund, direktør i NATURLI’ Foods.

De første plantebaserede produkter er: pølser, burgers, schnitzel, pizza og plantebaseret fars samt falafel. Produkterne er bredt ud i handlen.

Happening – direktør lavet af is

Den 15. januar markerer NATURLI’ de ny grønne fødevarer med en happening i banegårdscentret i København. Her kan alle komme forbi og smage på de nye grønne fødevarer samt hilse på både den rigtige direktør og den frosne direktør.

En is-skulptør vil nemlig skære en tro kopi af Henrik Lund ud af en stor isblok. For at symbolisere de nye produkter på frost, vil mange produkter også kunne ses gennem et tykt lag af is.

”Mange forbrugere har et billede af, at fødevarer på frost ikke er helt gode nok. Det er en gammeldags opfattelse, som vi gerne vil være med til at rokke ved. Fødevarer af høj kvalitet, som bliver frosset ned med det sammen, har en super fin kvalitet, når de bliver tilberedt. Sådan er det også med vores nye, grønne fødevarer, som vi forventer kommer til at tegne sig for to- eller trecifrede vækstrater hvert år i de næste 5 år. Vi oplever en eksportvækst på 700 pct. for vores øvrige plantebaserede produkter, så vi forventer, at de plantebaserede måltider på frost kommer til at følge samme vækstkurve,” siger Henrik Lund.

Fakta om produkterne og butikkerne:

• Føtex og Bilka har alle produkterne allerede nu – på nær Falafel og den plantebaserede fars, som fås i Menu.
• Coop får sortimentet i fryseren fra sidste uge i januar.
• Vejledende udsalgspris: 29,95 kr. pr. produkt.
• Produkterne er glutenfri – undtagen pizzaen.

For yderligere information:
Henrik Lund, direktør hos NATURLI’ Foods, 86 14 83 00,
e-mail: henrik.lund@naturli-foods.dk

Pressefoto kan frit benyttes:
Henrik Lund, direktør i NATURLI’ Foods, men den nye pizza fra en helt ny serie af plantebaserede måltider, som nu lander i supermarkedernes frostdiske.