Mikropolis Cocktails og Naturli’

Mikropolis Cocktails og Naturli’
i samarbejde om vegansk drink

Mikropolis Cocktails og Naturli’ har netop udviklet en vegansk og økologisk White Russian sammen. Faktisk var det Roskilde Festival, der samlede parterne om et anderledes, men succesfuldt samarbejde.

Det er første gang, at markedet bliver præsenteret for en White Russian på dåse, som både er økologisk og vegansk. Den traditionsrige drink har fået skiftet komælken ud med økologisk havredrik fra Naturli’.

I filmen ’The Big Lebowski’ spiller Jeff Brigdes The Dude, der konstant drikker White Russians, men det var Roskilde Festival der blev centrum for en nyudvikling af den legendariske drink.

Utraditionelt samarbejde

”Vi spurgte Mikropolis Cocktails, om de ikke kunne udvikle en mild, men virkelig velsmagende White Russian på dåse. Jeg vidste, at Naturli’ gerne går i samarbejde med andre om produktudvikling, når der er en grøn dagsorden. Derfor bragte vi de to producenter sammen, og resultatet er en drink, som passer rigtigt godt til gæsterne og bidrager til vores grønne omstilling på Roskilde Festival,” siger Lars Orlamundt, Divisionschef for Handel på festivalen.

Morten Bruun, medejer af Mikropolis Cocktails og mikrobryggeriet To Øl: ”Vi har haft et rigtigt godt samarbejde med Naturli’ om den nye White Russian, som desværre ikke kom på festival i år på grund af covid-19. Men resten af markedet tager imod den med åbne arme, og der kommer jo heldigvis flere festivaler. I en tid, hvor flere og flere efterspørger plantebaserede udgaver af mad og drikke, så rammer den nye drink lige ned i tiden. Også i forhold til de valg, vi selv træffer i vores virksomhed. Den veganske White Russian har manglet på festivaler, supermarkeder og barer.”

Eksempelvis er den nye drink på dåse allerede solgt i stort antal til butikker i hele Finland.

Samarbejde – vejen til en grønnere fremtid

”Den nye White Russian smager vildt godt, så den bliver et hit i både ind- og udland. Vi ved, at første skridt i en madrevolution handler om at vise andre producenter og forbrugerne, at plantebaserede drikke og fødevarer kan smage mindst lige så godt som de traditionelle animalske produkter. Derfor er vi glade for samarbejdet med Mikropolis Cocktails og mange andre producenter. Samarbejde på tværs af traditionelle skel er den direkte vej til at få mange flere til at smage på en grønnere fremtid,” siger Henrik Lund, CEO hos Naturli’.

Udover en god cremet smag, som havredrikken giver i den nye White Russian, så kan den holde sig længe, hvilket er vigtigt, når drinken skal på dåse.

”Vi er vant til at lave drinks på fustager, men når markedet efterspørger drinks på dåse, så kan komælk ikke holde sig længe nok. Vi går op i gode råvarer og ønskede ikke at bruge pulvermælk for at lave en dåseudgave. Derfor opfylder den økologiske havredrik fra Naturli’ flere gode formål,” fortæller Morten Bruun.

Ned med alkoholprocenten – op med humøret til festen

Den nye White Russian har ikke – som traditionelt – en alkoholprocent på 17-18, men kun 5,5 pct.

Den nye White Russian er nu i supermarkeder og barer, og så glæder Lars Orlamundt fra Roskilde Festival sig til at tilbyde den til gæsterne næste år. Og både Henrik Lund og Morten Bruun ser frem til at synge med foran Orange Scene til næste sommer – med en vegansk White Russian i hånden.

For yderligere information:
Henrik Lund, direktør hos Naturli’ Foods, 23 61 32 18, mail: henrik.lund@naturli-foods.dk
Morten Bruun, medejer af Mikropolis Cocktails og To Øl, 28 86 66 52, mail: morten@to-ol.dk
PR-fotos af den nye White Russian fra Mikropolis Cocktails og Naturli’ kan frit benyttes. 

Læs mere om Naturli’
Læs mere om Mikropolis Cocktails

Fakta om produktet

Den nye White Russian fra Mikropolis Cocktails er økologisk, fremstillet af virksomhedens egen rombaserede kaffelikør, rørt med vodka og mørke malts. Drinken er vegansk med 100 % plantebaseret havredrik fra Naturli’ – det giver en perfekt, cremet kant.