NATURLI’ Café i Oslo

Naturli’ åbner første konceptcafé i Oslo

– 100 pct. planter på gaffel og i kop

Stadig flere nordmænd får appetit på smagen af en grønnere fremtid. Derfor har Naturli’ netop slået dørene op til en 100 pct. plantebaseret café på Drammensveien 153 i Oslo. Bag caféen står Naturli’, som sørger for, at gæsterne altid får 100 pct. planter på gaffel og i kop. 

Hvem siger, at bøffen kommer fra en ko? Eller de saftige bidder i cæcarsalaten kommer fra en kylling? Naturli’ har været markedsleder inden for plantebaserede fødevarer i Danmark siden 1988 og vil med åbningen af den nye Naturli’ Café gerne udfordre nordmændene på den gode smag af en grønnere fremtid.

Den nye café i Oslo har udelukkende planter på menuen – både planter på gaflen og i koppen. Naturli’ vil gerne vise gæsterne, at det er let at vælge plantevejen uden at gå på kompromis med smagen, saften og kraften, når der skal et dejligt måltid på tallerkenen.

Café i Oslo danner skole for resten af Europa

Hvis Naturli’ caféen i Oslo bliver en spirende succes, så vil Naturli’ rulle et franchisekoncept ud, hvor der skyder flere grønne caféer op i Europas andre storbyer. Oslo er stedet, hvor der skal høstes vigtige erfaringer og masser af viden om, hvad forbrugerne ønsker sig.

”Tendensen er klar: Rigtig mange nordmænd ønsker at skære ned på kødet af hensyn til klimaet, men ikke at sige farvel til de retter, som de har elsket siden barndommen. Derfor knokler vi hver dag for at udvikle fødevarer, som kan træde i stedet for de traditionelle animalske varianter. Og har vi et ufravigeligt krav: de plantebaserede retter skal smage, så englene synger. Der er ingen kompromis her,” fortæller Henrik Lund, CEO i Naturli’.

Han minder om, at det gør en forskel for planeten, hvad vi putter ind i munden. Joseph Poore, forsker fra Oxford University har udtalt: “Det giver langt mere at omlægge sin kost end at skære ned på antallet af flyveture eller at købe en elektrisk bil, eftersom de kun begrænser udledningen af drivhusgasser.”

Køb grøn mad med hjem

Naturli’ vil med caféen vise, at det kan være nemt at vælge de grønne fødevarer i en travl hverdag. Når gæsterne har smagt maden på caféen, så kan de købe produkterne med hjem og selv prøve sig frem med de retter, som de holder af, og nye, som de er blevet inspireret til at lave.

Pernille Hellkås, som leder caféen i hverdagen, oplever, at gæsterne er nysgerrige og åbne for at prøve mange af de populære retter i en plantebaseret udgave. Det kan fx være Naturli’s frikadeller med kartoffelsalat, chili sin carne, bøf bearnaise og klassisk biksemad, som er lavet på baggrund af ærter. Naturli’ har bl.a. udviklet en serie af plantefars, som kan bruges i samme situationer som kødfars, og fx kan produktet Pipfri bruges i stedet for kyllingestykker.

Nordmændene er klar

Henrik Lund oplever, at nordmændene for alvor er ved at få øjnene op for de grønne fødevarer.
”I Norge er der en stolt tradition for at passe på naturen og have fokus på klimaet. Intet sted på jorden er indbyggerne eksempelvis så glade for elbiler som i Norge. Samme tendens kommer vi til at se inden for nordmændenes smag for grønne fødevarer. Når smagen af en grønnere fremtid for alvor skal slå igennem hos alle forbrugere i Norge, så kræver det 100 pct. velsmag, og at det er nemt for forbrugerne at lave plantebaserede retter. Det skal både være sundt og nemt. Det er vores fokus,” siger Henrik Lund.

Yderligere oplysninger:

Henrik Lund, CEO hos Naturli’, tlf.: +45 23 61 32 18, mail: henrik.lund@naturli-foods.dk