NATURLI’s Veganske Supermarked – mere end bare en butik

NATURLI’s nye butik på Saxogade 92 handler om meget mere end at lange grønne fødevarer over disken. Det handler om at møde forbrugerene, hvor de er i hverdagen. Og om et stærkt socialt fællesskab, hvor vi blandt andet hjælper udsatte mennesker med at få et arbejde. Derfor kaldes butikken også NATURLI’ Social Food Room.

Saxogade på Vesterbro er en social handelsgade, hvor alle butikker kombinerer økonomiske, sociale og bæredygtige mål. Eksempelvis handler det om at skabe praktikpladser og jobs til udsatte mennesker. Derfor er var det også et perfekt match for NATURLI’ at placere en butik på netop denne lokation, som på den måde bidrager til lokalmiljøet, men hvor forbrugerne også kan komme til en snak om den plantebaserede livsstil med lederen af butikken, Ida Kryger Sørensen. Ida er uddannet ernæringsekspert og har en eller to medarbejdere ved sin side, som er udsatte mennesker, der er i praktik i butikken.

Forbrugerne bidrager aktivt

”Det er meget moderne at analysere forbrugerne – vi vil meget hellere snakke med dem. Det er 100 gange mere interessant at høre mennesker fortælle om, hvad de kan lide og ikke lide at spise, og hvad de drømmer om at gøre for naturen. Vi har tradition for, at det er forbrugerne, der bidrager aktivt til at udvikle og teste de grønne fødevarer fra os. Hvis ikke de kan lide vores produkter, så giver det ikke mening at producere dem. Vi er allerede i tæt dialog med forbrugerne, der spiser vores fødevarer gennem Plantebevægelsen, og med butikken i Saxogade står vi ansigt til ansigt med mange, der har hang til grønne spisevaner. Det er fantastisk,” fortæller Henrik Lund, direktør i NATURLI’ Foods.

Et perfekt match

Margrethe Wivel, som er forstander i Settlementet, der står bag den sociale handelsgade i Saxogade, siger:
“Vi er enormt glade for at byde NATURLI’ indenfor i Saxogade. Vi har længe ledt efter de helt rigtige, hvor vi kan indgå i et meningsfuldt partnerskab, og hvor vi sammen kan tage et socialt og miljømæssigt ansvar. Det har vi fundet i NATURLI’.

Jeg har sjældent mødt så meget positiv energi som hos Henrik Lund og Jan Lund, og jeg er sikker på, at Vesterbroerne bliver vilde med dem. Det betyder rigtig meget for os at samarbejde med virksomheder og organisationer, der har de rigtige værdier og hjertet på det rigtige sted. Det har NATURLI’.

Plantebaseret ekspreslevering

En af de skønne historier, der gemmer sig bag butikken er Charles. Hver dag bringer Charles 100% plantebaserede varer ud til kunder i lokalområdet, som desværre ikke selv kan komme ned i vores NATURLI’ butik i København. For det handler om mere end bare at være en butik på en gade. Det handler om at blive en del af lokalmiljøet. Så vi glæder os til at byde alle velkommen hos NATURLI’ på Saxogade. Her tar’ vi meget gerne imod input og gode ideer.

Du kan også følge butikken på Instagram ved at finde profilen @naturlisaxogade – her inspirerer Ida dig omkring butikkens sortiment og deler tilbud til plante-elskerne!

naturli butik saxogade