Bæredygtig burger m. brioche og chipotlemayo

Sådan gør du

Briocheboller
Bland alle ingredienserne og ælt dejen, til den er elastisk og blank.
Lad dejen hæve 3 timer overdækket på køl. Form den til 4-6 boller, tryk dem ”flade” og lad dem hæve lunt i 1,5 time.
Bag bollerne ved 180’C varmluft i 25 minutter og lad dem køle af inden brug.

Syltede agurker
Fyld eddike, sukker og vand i en gryde og bring det i kog. Skær agurkerne i skiver og dæk dem med syltelagen. Pak de syltede agurker lufttæt, og de kan holde i flere måneder.

Chipotlemayo
Vend et glas Naturli’ Plantemayo ud i en skål og smag til med de resterende ingredienser, til du synes, den smager godt. Mayoen må gerne være lidt spicy.

Fyld
Læg 1-3 blade salat nederst som skål, og fyld et par skiver rødløg, tomat og syltede agurker i bladet, så det er lige til at flytte over i burgeren.

Hakkedrenge/The Burger
Smør Hakkedrenge eller The burger med en smule olie. Krydr dem godt på begge sider med salt og peber. Placer dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader i 10-15 minutter. Vend dem evt. halvvejs.

Tag hakkedrengene ud af ovnen. Placér 1-2 skiver Violife ”cheddar” på hver hakkedreng og sæt dem i ovnen igen, denne gang under grill, og gratinér dem til de er gyldne.

Anretning
Flæk briochebollerne og steg dem på den skårne side, til de mørke i kanten. Vend bollerne på panden, og smør bunden med chipotlemayo. Anret salat-”pakkerne” ovenpå og til sidst hakkedrengene fra ovnen. Smør låget med ketchup og luk burgeren.

 

Opskriften er udviklet af kokken Søren fra den Michelin-anbefalede restaurant Frederiksgade 42 i  Aarhus C.