Dresdner Stollen a la NATURLI’

Til 4-6 personer

Fremgangsmåde

Læg rosiner i en beholder med appelsinjuice og lad dem trække nogle timer, gerne natten over. 

Lun Soyadrikken og opløs sukker og gær heri. Tilsæt melet og brug gerne en si, så der ikke kommer klumper. Tilsæt vaniljesukker, krydderier og Vegan Block, mens det hele æltes godt sammen. Lad dejen hæve et lunt sted i 1,5 til 2 timer.

Efter hævning blandes rosiner, mandler og appelsinskaller forsigtigt i dejen, der formes til et rektangel (ca. 40 x 15 cm). Rul marcipanen til en tynd pølse og læg den i midten af rektanglen. Fold derefter dejen rundt om marcipanen og vend brødet rundt, så samlingen ligger nederst. 

Efterhæv brødet på en bageplade i 30 min. Bag i 30-40 minutter ved 165 °C.

Efter bagning skal Stollen stå til afkøling i ca. 30 minutter før det pensles med smeltet Vegan Blok og drysses med flormelis.