Kardemommesnurrer med Alberte Stengaard

Opskriften er udviklet af Alberte Stengaard – https://albertestengaard.dk/

Fremgangsmåde:

  1. *TIP: Læs gerne tips og tricks igennem før start. Knus dine kardemomme kapsler inden du starter. Du kan med fordel knuse til både dej, remonce og kardemommesukker samtidig = Ca. 10g kardemommefrø.

Dej:

  1. Kom sojamælk, aquafaba og sukker i en røremaskine eller stor skål og opløs gæren heri. Tilsæt kardemomme samt salt.
  2. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og tilsæt det bløde NATURLI’ Block i tern. Ælt dejen godt på maskine eller i hånden ca. 10-15 min. indtil dejen er blank og glat. Tilsæt evt. ekstra mel hvis nødvendigt.
  3. Kom husholdningsfilm over skålen samt et klæde og sæt til hævning ved stuetemperatur ca. 30 min, og herefter 1-1,5 time på køl.

Tip: Koldhævning = Brug 12g gær og lad dejen blive på køl til næste dag eller minimum 8 timer.

Remonce:

  1. Imens dejen hviler røres remonce sammen af blødt NATURLI’ Block og sukker. 

Kardemommesnurrer:

  1. Klargør en bradepande som måler ca. 35 X 25 cm med bagepapir i bunden.
  2. Kom dejen ud på et bord drysset med mel. Rul ud til et rektangel på ca. 40 X 50 cm. Fordel remonce jævnt på dejen.
    Fold herefter ½ af dejen ind over midten på den lange led. Rul forsigtigt dejen lidt ud så den er jævn. Skær dejen i 12 strimler på den korte led. Tvist hver strimmel 6-8 gange og sno den herefter 2-3 gange rundt og forsejl med enden i bunden.
    Placer i bradepande og dæk med film eller et fugtigt viskestykke. Lad kardemommesnurrer efterhæve ca. 45 min. indtil dobbelt størrelse. Forvarm ovnen til 220° alm. ovn. med rist i midten.
  3. Når ovnen er klar sættes kardemommesnurrer ind og bages 13-17 min. indtil flot gyldne. Hold øje, da alle ovne er forskellige, men pas på ikke at underbage dem.
  4. Imens dine snurrer bages, laves sukkerlagen. Kog sukker og vand sammen i en lille gryde indtil sukkeret er opløst. Forbered ligeledes dit kardemommesukker ved at blande sukker og knust kardemomme.
  5. Når kardemommesnurrene tages ud af ovnen pensles de med det samme med sukkerlagen og drysses med rigeligt kardemommesukker. Lad dem afkøle på rist og nyd dem lune.