Opskriften er udviklet af Alberte Stengaard – https://albertestengaard.dk/
Fremgangsmåde:
- *TIP: Læs gerne tips og tricks igennem før start. Knus dine kardemomme kapsler inden du starter. Du kan med fordel knuse til både dej, remonce og kardemommesukker samtidig = Ca. 10g kardemommefrø.
Dej:
- Kom sojamælk, aquafaba og sukker i en røremaskine eller stor skål og opløs gæren heri. Tilsæt kardemomme samt salt.
- Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og tilsæt det bløde NATURLI’ Block i tern. Ælt dejen godt på maskine eller i hånden ca. 10-15 min. indtil dejen er blank og glat. Tilsæt evt. ekstra mel hvis nødvendigt.
- Kom husholdningsfilm over skålen samt et klæde og sæt til hævning ved stuetemperatur ca. 30 min, og herefter 1-1,5 time på køl.
Tip: Koldhævning = Brug 12g gær og lad dejen blive på køl til næste dag eller minimum 8 timer.
Remonce:
- Imens dejen hviler røres remonce sammen af blødt NATURLI’ Block og sukker.
Kardemommesnurrer:
- Klargør en bradepande som måler ca. 35 X 25 cm med bagepapir i bunden.
- Kom dejen ud på et bord drysset med mel. Rul ud til et rektangel på ca. 40 X 50 cm. Fordel remonce jævnt på dejen.
Fold herefter ½ af dejen ind over midten på den lange led. Rul forsigtigt dejen lidt ud så den er jævn. Skær dejen i 12 strimler på den korte led. Tvist hver strimmel 6-8 gange og sno den herefter 2-3 gange rundt og forsejl med enden i bunden.
Placer i bradepande og dæk med film eller et fugtigt viskestykke. Lad kardemommesnurrer efterhæve ca. 45 min. indtil dobbelt størrelse. Forvarm ovnen til 220° alm. ovn. med rist i midten. - Når ovnen er klar sættes kardemommesnurrer ind og bages 13-17 min. indtil flot gyldne. Hold øje, da alle ovne er forskellige, men pas på ikke at underbage dem.
- Imens dine snurrer bages, laves sukkerlagen. Kog sukker og vand sammen i en lille gryde indtil sukkeret er opløst. Forbered ligeledes dit kardemommesukker ved at blande sukker og knust kardemomme.
- Når kardemommesnurrene tages ud af ovnen pensles de med det samme med sukkerlagen og drysses med rigeligt kardemommesukker. Lad dem afkøle på rist og nyd dem lune.