Skal der klimamærke på maden?

Vi har været ude og lave en spørgerunde blandt vores forbruger, om de ønskede klimamærkninger på deres madvarer. Svaret var et rungende plant’me ja!

Og det er lige hvad vi har gjort!

Der bliver snakket så meget om, hvor meget vi belaster klimaet, når vi spiser, når vi flyver eller kører bil osv. Så vi valgt at undersøge om det rent faktisk har en betydning for vores forbruger, at de kan følge med i deres klimaaftryk, når de spiser?

Så vi kaldte til jungle-råd og stillede spørgsmålet -”Skal der klimafakta på emballagen?” på vores danske Facebookside Plantebevægelsen. Surprise surprise hele 2643 svarede jaaah! Mens 42 svarede nooo.

Vi kan derfor konkludere at vores forbruger er meget bevidste om, hvad de putter i munden, og at det har en STOR betydning for klimaet, ergo skal der altså klimamærke på fødevarerne ??

Derfor gik vi i sidste uge forrest med at klimamærke plantebaseret kød, plantedrikke og Smørbar, så forbrugerne klart kan se, hvilket CO2 aftryk det giver at spise produkterne ? Vi håber selvfølgelig, at flere fødevarevirksomheder vælger at følge trop og klimamærker deres produkter, så forbrugerne – det vil sige jer, kan blive endnu mere bevidste om jeres klimaaftryk!

Fik du ikke taget testen, hvor du kunne se hvor meget dine madvalg påvirker miljøet – not to worry, så kan du tage den lige her: Tag testen her!