Smagen af en grønnere fremtid – lad os spise græs til middag

Kreative løsninger er nøglen til en bedre verden. I NATURLI’ Foods var vi først på verdensplan med plantefars i køledisken til at afløse hakket oksekød, der har et stort klimaaftryk.

Vi stopper ikke her – vi forventer at middagen kommer til at stå på græs i nær fremtid.

Når andre virksomheder bruger deres størrelse, bruger vi vores hurtighed. Når andre bruger år på udvikling af ét produkt, er vi klar med 17 nye produkter på to år. Hver dag handler for os om innovation. Vi drømmer stort og er stolte over at blive kaldt klimatosser, fordi vores mål er klart: Spis planter – der er ingen Planet B.

Den 1. november er vores direktør, Henrik Lund, blandt talerne, når dagens ledere møder morgendagens ledere (studerende) til Aarhus Symposium på Aarhus Universitet. 650 deltagere kan høre vores bud på fremtidens fødevarer fra salen. Verden over kan alle andre følge med via livestreamingen og stille spørgsmål direkte.

Vi er en flok grønne rebeller, der vil sætte gang i en fødevarerevolution. Derfor er det vigtigt for os at være en del af Aarhus Symposium, hvor vi bliver udfordret af kvikke studerende og visionære erhvervsledere. Et af vores hovedbudskaber er nemlig, at det er kreativitet og anderledes tænkning, der fører til banebrydende produkter, som kan være med til at redde verden.

Verdens største fødevarekoncerner havde næppe regnet med, at alternativet til hakket oksekød kom fra lille NATURLI’ i Danmark.

Græs som mad til mennesker
Vi behøver ikke kigge i krystalkuglen. Vi arbejder allerede sammen med forskere og andre virksomheder om fremtidens fødevarer, som er grønne og klimavenlige. Hvis verdens 10 milliarder munde skal mættes i 2050, så kræver det helt nye måder at tænke mad på.

I løbet af 3-4 år forventer vi at lave sunde og lækre fødevarer af græs, som vokser 90 pct. af året og kan høstes mange gange om året, mens fx soja kommer i laden én gang om året.

På Aarhus Symposium fortæller vi, hvordan vi gennem forskningsprojektet InnoGrass sammen med universiteter arbejder på at trække proteiner ud af græs og bruge det til mad til mennesker. I dag skal græsset en klimatung omvej gennem en ko, før der kommer mad på tallerkenen.

 

Affald fra fødevarer kan også få et nyt liv. Her arbejder vi sammen med Carlsberg om at omdanne tonsvis af ølaffald til byggematerialer.

Vi arbejder også med at udvinde B12 vitamin fra planter frem for dyr. Og vi udtrækker proteiner, som kan bruges til at skabe den helt rigtige tekstur i fremtidens grønne mad.

Lad os vende vores perspektiv på hovedet
Vi tager mere fra moder jord, end vi giver tilbage. Det er en dagsorden, vi gerne vil være med til at vende på hovedet i NATURLI’. Ellers vil mange mennesker dø af sult. Det kræver, at vi tager skeen i den anden hånd og bruger vores kreativitet til at gentænke hele vores fødevareproduktion.

 

Om Aarhus Symposium

Det er 9. år i træk, at der bliver holdt Aarhus Symposium på Aarhus Universitet. Bag det store arrangement står den frivillige studenterorganisation Aarhus Symposium.

Blandt årets talere er foruden Henrik Lund fra NATURLI’, Chr. Stadil, CEO og Co-funder af Thornico, Signe Lopdrup, CEO, Roskilde Festival og Kasper Holten, direktør for Det Kongelige Teater.

Årets tema er: ‘Mastering Creativity’. Der er totalt udsolgt til at overvære symposiet på universitetet – deltagerne har sikret sig plads ved at skrive essays. Men ALLE kan deltage via livestream og interagere med talerne gennem Q&A toolet, Slido.

 

Se og følg Aarhus Symposium:

www.aarhus-symposium.org,Facebook, LinkedIn og Twitter