Udbryderkonge Mads Würtz er NATURLI’s plantekammerat    

Har du også bemærket, at der er en cykelrytter til Tour de France, der er liiige lidt sejere end de fleste? Det har vi i hvert fald! Det er nemlig ingen ringere end vores plantekammerat, 25-årige Mads Würtz.

NATURLI’  havde besøg af en trippende Mads Würtz for nylig, hvor han ventede i spænding på at få et opkald for at finde ud af, om han var med i Tour de France. Heldigvis fik han chancen! Vi er vildt stolte af Mads’ præstation for Katusha holdet, og vi hepper på ham hele vejen.

Der skal masser af energi til sådan nogle cykeletaper, hvor Mads spiser op til 8000 kcal om dagen for at indtage ligeså meget, som han forbrænder – det er altså mange plantebarer på en dag!

Mads fokuserer meget på at spise så rent som muligt. Det betyder, at han spiser masser af grønsager, quinoa, kikærter, bulgur og linser som er nemmere at fordøje for kroppen end f.eks. kød. Mads er også stor fan af mandeldrik – han fortæller, at det er 4 år siden, at han sidst har drukket mælk, så han har faktisk helt glemt, hvordan det smager. Med rene råvarer så føler Mads, at hans krop kan præstere bedre… og det er selvfølgelig ret vigtigt for en udbryderkonge som ham.

Mads vælger sin menu ud fra, hvad der er godt for hans krop, men også ud fra hvad der er godt for vores planet. Han er nemlig ret opmærksom på sit eget personlige klimaregnskab og forsøger at lave små, miljøvenlige ændringer i sin hverdag, som f.eks. affaldssortering.

Er det mon en gul trøje, som vi skimter i horisonten? Vi er i hvert fald glade for at have Mads med på vores hold, og vi glæder os meget til at følge ham over de næste par uger til Tour de France.