Viborg HK åbner NATURLI’ plantebaseret butik

I Viborg Håndbold Klubs bæredygtige butik, Grøn Fornuft i Gravene i Viborg, kan forbrugerne fra 10. september finde Danmarks største NATURLI’ sortiment samlet på ét sted.

Åbning af en NATURLI’ shop-in-shop i Danmark har været på tegnebrættet et stykke tid, men som så meget andet er det blevet udskudt på grund af Corona, og da NATURLI’ så i 2020 indtræder som grøn hovedpartner i Viborg HK, gav det hurtigt anledning til nye tanker og pludselig er det helt logisk at en shop-in-shop hverken skal placeret på et trafikknudepunkt i København eller gågaden i Århus – den skal åbnes af Viborg HK, forklarer Henrik Lund, direktør i NATURLI’:

”Viborg HK vil være verdens grønneste håndboldklub. Hvis flere organisationer var lige så sultne efter en grøn sejr, så ville klimaet hurtigt få det meget bedre. I butikken ’Grøn Fornuft’ handler klubben på de grønne tanker. Her giver Viborg HK nyt liv til brugte ting. Vi vil gerne give nyt liv til danskernes madvaner. Derfor glæder vi os til, at Viborg HK skal sælge vores 100 pct. plantebaserede produkter i butikken. Det er win-win.”

En grøn bevægelse

I Danmark er der en eksplosiv stigende interesse for at spise mere grønt, og hver fjerde dansker under 35 år spiser i dag overvejende plantebaseret.

Andelen, der gerne vil spise mindre kød, er endnu større. En ny analyse fra A&B Analyse viser, at 63,3 pct. har et ønske om at spise mindre kød fremover, og blandt de unge er det 77 pct.

Denne samfundstendens omsætter Viborg HK i samarbejde med den grønne hovedpartener og åbner nu Danmarks første NATURLI’ shop-in-shop med plantebaserede fødevarer den 10. september i den bæredygtige butik, Grøn Fornuft, i Gravene.

Bæredygtig butik

Grøn Fornuft drives primært af frivillige, og som mange andre genbrugsbutikker er hovedparten af personalet 60+, og som i resten af den danske befolkning, er det ikke den aldersgruppe, der er first movers, når det handler om at udskifte de traditionelle frikadeller med de plantebaserede.

Det har dog både været en sjov og lærerig proces for de frivillige at blive involveret i den nye shop-in-shop, fortæller en af dem her:

”I starten var vi en smule skeptiske – der var vist ikke nogen af os, der så meget som havde overvejet at spise planebaseret eller vegansk, og nu skulle vi pludselig stå for salget. Men siden er vi mange, der er blevet ret vilde med det. Vi har prøvet mange af produkterne og virkelig fået øjnene op for, hvor lækkert og hvor let, det er at spise mere grønt og mindre kød. Desuden er vi blevet duperede over, hvor stor opmærksomhed og interesse, vi oplever, når vi fortæller, at man lige om lidt kan få alle NATURLI’s varer her i Viborg, så vi glæder os virkelig meget til at åbne den 10. september”. 

Ét skridt nærmere ‘Verdens Grønneste Klub’

I Viborg Håndboldklub er man glade og stolte over at tage endnu et stort skridt i retningen mod at blive ‘Verdens grønneste klub’:

”Jeg glæder mig rigtig meget over, at vi som det sted i landet, der kan tilbyde forbrugerne det største sortiment af NATURLI’s produkter, for en plantebaseret kost er virkelig noget, der rykker i klimaregnskabet,” siger Jørgen Hansen, direktør i Viborg KH. Han forsætter:

”Hvis vi alle spiser kødfrit bare én enkelt dag om ugen, giver det samlet set en enorm stor co2 besparelse, og vi ved, at jo lettere det bliver at spise mere grønt, jo flere får vi med på det, og netop NATURLI’s brede sortiment, gør det let og lækker at spise kødfrie måltider”.

Inden i butikken i Gravene er klar til at åbne dørene og byde velkommen i den nye shop-in-shop, har hele butikken gennemgået en forvandling:

“De dygtige folk fra NATURLI’ har indrettet og dekoreret i samarbejde med vores frivillige, så det er en sand fornøjelse at træde ind i planteuniverset. Samtidig har de formået at kombinere Grøn Fornufts oprindelige koncept med at sælge både nye og brugte møbler til spotpriser, så der skabes noget nyt uden at smide det gamle ud”, fortæller Jørgen Hansen.

Grøn Fornuft har åbent:

Mandag og tirsdag kl. 10.00 – 16.00
Onsdag til fredag kl. 10.00 til 18.00
De to første lørdage i måneden kl. 10.00 til 14.00

Se mere:  https://www.facebook.com/Gronfornuft

Kontaktdata:

Jørgen Hansen, direktør i Viborg HK, tlf.: 26 43 21 48
Henrik Lund, CEO i NATURLI’: 23 61 32 18
Pressefoto kan frit benyttes.