- Hvordan er NATURLI' Smørbar fremstillet?
NATURLI’ Øko Smørbar fremstilles af økologisk rapsolie, sheaolie, kokosolie og mandelsmør. Olierne er raffinerede for at sikre holdbarheden og for at produktet ikke kommer til at smage gennemtrængende af kokos eller raps. Det var et klart ønske fra de danske forbrugere, at det nye produkt skulle have en ”smøragtig” smag. Olierne er IKKE hærdede. Derfor skal NATURLI’ Øko Smørbar også holdes på køl, da den forholdsvis hurtigt bliver flydende ved stuetemperatur.
Hærdede olier og fedtstoffer ikke må anvendes i økologiske produkter.
- Hvor stort er CO2-aftrykket på NATURLI' Smørbar?
Generelt udledes der meget mindre CO2 i produktionen af plantebaserede fødevarer end ved animalske fødevarer – også selv om der regnes helt fra råvaren på marken til færdig fødevare. Det præcise CO2-aftryk i processen fra jord til bord på vores Smørbar, ligger på ca. 1/5 af konventionel produktion. Det kan du se mere om på produkt-siden for Smørbar.
- Kan NATURLI' Smørbar fryses?
Generelt siger vi max tre måneder på frost. Er der 14 dage tilbage af holdbarheden, når varen indfryses, så er der også kun 14 dage tilbage når det tages ud af fryseren igen.
Generelt altid anbefaler vi, at man pakker produktet i en frysepose, inden det lægges i fryseren. Således at det ikke tager smag af fryser eller andet fra fryseren. Optøning bør ske i køleskab.
- Er der hærdede olier og fedtstoffer i NATURLI' Smørbar?
Nej. Hærdede olier og fedtstoffer må ikke anvendes i økologiske produkter. Derfor skal NATURLI' øko Smørbar også holdes på køl. Den bliver forholdsvis hurtigt flydende ved stuetemperatur.
- Er rapsolien koldpresset?
Rapsolien er ikke koldpresset, da det vil give en gennemtrængende smag af rapsolie. Reglerne omkring behandling af olie betyder, at rapsolien er renset uden anvendelse af kemikalier.
Hvis du ikke fandt det du søgte er du altid
velkommen til at tage fat i os