- Hvor stort et CO2-aftryk giver plantebaserede fødevarer?
Vi har taget hul på FN’s 17 verdensmål med fokus på klima! Derfor har vi fået eksperterne fra CarbonCloud til at beregne CO2 aftrykket på en række af vores produkter. Tallene viser den præcise mængde CO2 hvert produkt har udledt; fra mark, hvor afgrøderne blev dyrket, til færdigt produkt –inklusiv transport og emballage. Vi tilføjer løbende flere produkter, og så kan du på de enkelte produktsider se, hvad hvert enkelt produkt udleder sammenlignet med animalske alternativer.
- Anvendes der aber til at plukke kokosnødder til produktionen af produkter med kokos?
Til produktionen af NATURLI’ Økologisk Smørbar og NATURLI’ Organic Vegan Block anvender vi økologisk kokosolie som kommer fra økologiske kokosnødder. Der er ikke anvendt aber til plukning af disse kokosnødder. Derfor er vi også vegansk certificeret, hvilket også omfatter etisk forsvarlig behandling af dyr i alle dele af produktionen.
- Hvordan skal jeres emballager affaldssorteres?
Der er typisk angivet på emballagen, hvordan den skal affaldssorteres. Derudover er vi i gang med at indføre affaldspiktogrammer på vores emballage, som den første fødevarevirksomhed. De skal tydeliggøre hvordan du affaldssorterer vores emballage.
NATURLI' arbejder hele tiden på at gøre vores emballage endnu mere miljøvenlige både ved at kigge på genbrugsplast, pant og andre løsninger, der egner sig til fødevarer.
- Hvordan håndterer I vandforbrug og dyrkning af mandler til jeres produkter?
NATURLI' har fravalgt at bruge mandler fra tørkeramte områder som eksempelvis Californien. Mandlerne i eksempelvis vores 990 ml drikke med pant kommer fra Sicilien. Vi har ikke fået udregnet vandforbruget i produktionen af vores drikke specifikt, men i efteråret 2018 udgav DR et faktatjek, hvor de sammenligner en række plantedrikke og komælk på faktorer som CO2-udledning, arealforbrug og vandforbrug. Disse tal er ikke udregnet på vores nye drikke, men på mere generelle tal: https://www.dr.dk/nyheder/viden/klima/faktatjek-er-plantedrikke-bedre-klimaet-end-maelk Her er det tydeligt, at der bruges mere vand i produktionen af mandeldrik end eks. havre- og soyadrik. Men også at produktionen af mandeldrik stadig har et vandforbrug, der er markant lavere end ved produktionen af komælk.
- Fældes der regnskov for at dyrke afgrøder til jeres produkter?
NATURLI' har en skarp holdning til at råvarerne skal være af høj kvalitet og GMO-fri, samt at de ikke er dyrket på fældet regnskovsjord. Det sikres ved at indgå kontrakt med udvalgte farmere og have en tæt dialog.
- Går produktion af shea ud over regnskov og miljø?
Karité træet, hvor shea-nødderne kommer fra, vokser naturligt i Vestafrika og har gjort det i generationer. Træerne spreder sig naturligt og tilfældigt i naturen, så der er ikke tale om en industriel dyrkning. Det betyder, at træerne ikke bliver kunstigt vandet. De får vand, når det regner, og regnskoven bliver ikke negativt påvirket af træerne.
Høsten af shea-nødder er meget vigtig for de lokale samfund og en helt essentiel del af den kulturelle arv i Vestafrika. Shea-nødderne høstes lokalt af tusindvis af kvinder, som dermed får mulighed for at tjene en løn, som er vigtig for familien.
Hvis du ikke fandt det du søgte er du altid
velkommen til at tage fat i os